In de begroting 2012 wordt 200.000 euro uitgetrokken voor de heraanleg van voetpaden. Heel wat voetpaden in Herentals, Morkhoven en Noorderwijk krijgen een opknapbeurt. De CD&V is tevreden met het plan.

Welke voetpaden er worden herlegd is nog niet duidelijk. Wel blijkt dat dit erg nodig is.

In de Ernest Claesstraat in Herentals zijn de voetpaden voldoende breed maar liggen ze te schuin om bv, er veilig met rolstoelen over te rijden.

Herhaaldelijk geraken rolstoelgebruikers en hun begeleiders in de problemen wanneer ze de stoepen moeten oprijden. Ze verkiezen er dan maar voor om gewoon op de rijweg te wandelen. Maar ook elders in de stad zijn voetpaden aan een opknapbeurt toe.

Marcel Leirs, fractievoorzitter voor CD&V in de gemeenteraad: "De CD&V is ook tevreden dat er gewerkt wordt aan de veiligheid van de landbouwwegen. Die zijn ideaal als rustige weg voor groepen fietsers. De CD&V wil voor een aantal landbouwwegen een tonnagebeperking invoeren. Er komen een aantal uitwijkstroken zodat wagens zich rustig kunnen opzij zetten wanneer er een grote vrachtwagen aankomt. We denken aan Lankom, Duipt, 's Schravenhage, Broekhoven."